Elisabeth von Freyburgpenning

Eenmaal in de twee jaar wordt, in principe, tijdens de Catharijneconferentie, een penning uitgereikt aan een jonge, veelbelovende onderzoeker die internationaal al een belangrijke positie heeft ingenomen. Indien de resultaten van het onderzoek mede de behandeling van kinderen ten goede komen zal de prijswinnaar de Elisabeth Von Freyburgpenning ontvangen.

De prijs bestaat uit een penning, optioneel aangevuld met een geldbedrag van 5.000,- euro. De penning is in 2004 ontworpen door Willem Noyons en gemaakt van eerste gehalte zilver. De organische vorm van de penning verwijst naar de natuur. Zaden, vruchten, en kiemen hebben, mits de omstandigheden goed zijn, het potentieel uit te groeien tot een volwassen boom of plant. Groeien, volwassen worden, is een essentieel proces voor voortbestaan en evolutie.

Historie – wie heeft de penning reeds in ontvangst genomen?
2004 – Paul Coffer, kinderarts
2006 – Geert Kops, moleculair bioloog
2008 – Maroeska Rovers, klinisch epidemioloog
2010 – Sylvia Tóth, filantroop (in het kader van Sylvia Toth Centrum in WKZ)
2012 – Jaap Jan Boelens, kinderimmunoloog en –oncoloog
2014 – Geen penning uitgereikt

Elisabeth von Freyburgpenning 2016

Dit jaar is de penning uitgereikt door dr. Paul Bouter, bestuurslid van de Elisabeth von Freyburg Stichting aan Dr. Sabine Fuchs, kinderarts erfelijke stofwisselingsziekten in het Wilhelmina Kinderziekenhuis.

VonFreyburgpenning def
Elisabeth von Freyburg